Loading
Even geduld a.u.b. het magazine wordt geladen...

Versterk jezelf

Als we vragen wat voor jou op nummer 1 staat in je werk, hopen we dat je zegt: werkgeluk. En als Sterk Huis daar een mooie bijdrage aan kan leveren, is het nóg beter. Wij Sterkhouders weten: je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt. Maar weten is iets anders dan doen. Daarom staat onze HR-afdeling altijd voor je klaar.

Wij vragen onze cliënten om de regie te pakken over hun eigen leven en zelfredzaam te worden, maar dan moeten we dat zelf natuurlijk ook doen. Jíj bepaalt als het gaat om jouw werkgeluk. “Bij Sterk Huis draait het om preventie: voorkomen is beter dan genezen”, aldus HR-manager Patrick Hageman. “Dat geldt niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor medewerkers. Wij moedigen collega’s aan om goed voor zichzelf te zorgen: wat heb jij nodig om je sterk te (blijven) voelen?”

Samen nóg sterker

“Goed werkgeverschap betekent dat je goed aan je medewerkers denkt. Niet door het over te nemen, maar juist door het samen te doen”, vult arbo- en inzetbaarheidsadviseur Veronique van Boxtel aan. “Dat is wat we doen bij Sterk Huis: samen nóg sterker worden, ter voorkoming van verzuim.” Patrick: “We zijn daarom onlangs ook overgestapt naar een andere arbodienstverlener. Deze partij kijkt niet alleen medisch, maar ziet ook hoe iemand verder in zijn of haar vel zit en denkt mee over mogelijke veranderingen.”

Sterkhouders

“Voor onze campagne Sterkhouders hebben we uitgebreid binnen de organisatie onderzocht wat ons zo sterk maakt”, deelt Patrick. “Een interessante zoektocht die ons duidelijk maakte dat we goed voor onze cliënten zorgen, maar ook onszelf nooit mogen vergeten.” Als Sterkhouder ben je iemand die onvoorwaardelijk klaarstaat – tot het uiterste gaat – een ander opvangt – in weer en wind je mannetje (m/v) staat – mensen om je heen versterkt – energie geeft – en die weet hoe het moet. De grote vraag is alleen: sta je ook onvoorwaardelijk klaar voor jezelf?

Play Video

Sterk Huis Vitaal

De onlangs gestarte campagne Sterk Huis Vitaal helpt medewerkers met slimme tips, workshops en tools koers te houden naar een fijn, zinvol en vitaal leven. Meer aandacht voor jezelf, minder stress en meer (werk)plezier. Patrick: “Het medewerkersbelevingsonderzoek Solkie helpt ons hierbij. Hiermee vragen we collega’s om iedere maand aan de hand van de kernthema’s en via veertien vragen aan te geven hoe zij het werkgeluk die maand beleven. Zo krijgen we telkens nieuwe inzichten en bewegen we naar oplossingen voor een betere werkplek. Ook hebben we  een Sterk Huis Vitaal-pagina op intranet die medewerkers ondersteunt als het gaat om de kernthema’s: gezondheid, weten en kunnen, werkplezier en werk- en privébalans.”  

Lachspiegels

Veronique: “Verder hebben we vanuit Sterk Huis Vitaal een arbokalender geïntroduceerd met bijzondere dagen, zoals de dag van de stagiair, de loop-naar-je-werkdag en de lach-met-plezier-op-je-werkdag. We hebben laatst ook lachspiegels bij de ingang geplaatst: kijk naar jezelf, ben je blij op je werk?” Patrick: “En zo komt er nog veel meer vitaals voorbij: van een gratis fruitkraam tot fietsplan, aandacht voor stoptober, mindfulness, yoga, sportkortingen, YouTube-lachfilmpjes, timemanagement en slaaptips. Alles voor een vitaal (werk)leven.”

HR-tijd voor jou

De HR-afdeling houdt zich bezig met mooie campagnes, maar heeft ook altijd tijd voor jou alleen. “Waar je ook mee rondloopt, we zijn er voor jou”, benadrukt Veronique. “Misschien wil je gewoon even weten hoe je iets moet declareren of heb je een grotere vraag. Je twijfelt bijvoorbeeld over je werk en bent benieuwd naar andere functiemogelijkheden. Of je zit niet lekker in je vel, voelt je niet prettig in je werk, bent in conflict met jezelf. Wat er ook speelt, onze HR-adviseurs (Nathalie voor cluster 1+4 en Martin voor cluster 2+3 en ondersteunende diensten) denken heel graag met je mee.”

Weet ons te vinden op de tweede verdieping in ruimtes 210, 211 en 214
of mail naar hr@sterkhuis.nl


8/15
1. Welkom
2. Inhoud
3. Voorwoord
4. Visie en Missie
5. Nice to know
6. Je eerste week bij Sterk Huis
7. Bereik Sterk Huis
8. Sterk Huis Vitaal 
9. Jong versus ervaren
10. Sterk Huis digitaal
11. Over ervaringsdeskundigheid 
12. Laat je horen!
13. Op je sterkst!
14. Team Facilitaire Dienst & ICT
15. Sterke netwerken