Loading
Even geduld a.u.b. het magazine wordt geladen...

Sterk Huis digitaal

Keep calm

Het Digiteam staat voor je klaar

Wist je dat Sterk Huis een eigen Digiteam heeft? Het team maakt (nieuwe) medewerkers wegwijs in onze digitale wereld van  handige apps en programma’s. De laatste digitale snufjes hebben als doel ons werk makkelijker te maken. Maar eerlijk is eerlijk, zo voelt het niet altijd voor medewerkers. Zit jij ook weleens met de handen in het haar achter je beeldscherm? Keep calm: het Digiteam staat voor je klaar.

Bij Sterk Huis hoef je echt geen digitaal wonder te zijn om je werk te doen, maar het is wel handig als je een aantal digitale competenties hebt. Als je eenmaal goed doorhebt hoe alles werkt, is het een verrijking. Ons eigen Digiteam zet jou in je digikracht.

Digicoaches

Het Digiteam bestaat uit collega’s die net iets meer weten over de digitale wereld en het leuk vinden om anderen daarmee te ondersteunen. Elk cluster heeft een eigen digicoach, die twee uur per week beschikbaar is om te helpen. Het Digiteam geeft ook workshops. Zo kregen de collega’s van de catering en personeelskantine onlangs een workshop Outlook en Word. Momenteel worden er ook trainingen en inspiratiesessies ontwikkeld. We houden je op de hoogte!

Computerprogramma’s

Van CTRL8 tot CARE4 en Zivver: het klinkt spannender dan het is. Deze programma’s helpen je namelijk om sneller, veiliger en efficiënter te werken. Ons Digiteam helpt je op weg. Alle nieuwe medewerkers krijgen automatisch digitale hulp. De digicoach uit je eigen cluster neemt contact met je op. Samen doorlopen jullie in alle rust de programma’s. Ook als je al langer bij Sterk Huis werkt en rondloopt met vragen, stel ze dan gerust. De ontwikkelingen gaan snel, dus voel je niet bezwaard bij het vragen om hulp. We doen het samen.

Apps

Binnen Sterk Huis werken we met het registratiesysteem CARE4. Daarnaast gebruiken we een aantal handige apps, waaronder de Agenda-app (onderdeel van CARE4). Met deze app kun je via je mobiel snel afspraken registreren en tijd schrijven. Maar als je het makkelijker vindt om jouw registraties via de laptop bij te houden, is dat natuurlijk ook prima. Ook hebben we de Youforce-app, waarmee je snel en makkelijk je woon-werkverkeer of declaraties vastlegt.

Digitaal Kennisplein

Het digitale beleid, onze digitale processen en de handleidingen van alle programma’s zijn uitgebreid en up-to-date te vinden in het kwaliteitshandboek.

Maar dit is veel informatie. We zijn daarom bezig met de ontwikkeling van een Digitaal Kennisplein, straks vindbaar via Intranet. Op deze handige verzamelplek worden alle programma’s en apps onderverdeeld in categorieën met uitleg, video’s en handleidingen. Het Kennisplein biedt ook informatie over eHealth, onze serious game The Gate en VR-simulaties die we inzetten tijdens trainingen en hulpverleningsprocessen. Ook kom je via de button ‘Slimmer werken’ uit bij handige tips. Denk bijvoorbeeld aan weetjes als: Welke sneltoetsen zijn handig, hoe gebruik je WhatsApp op je computer, hoe werk je met twee beeldschermen of waar zit de scanfunctie op je iPhone?

Keep you posted

Op zoek naar meer slimme tips? Check ook om de week de Intranet-rubriek ‘Oh, kan dat ook zo?’ Ontdek bijvoorbeeld hoe je je mailbox organiseert, hoe je spraak omzet in tekst via Word, hoe je een verkeerd verstuurde mail intrekt of hoe je notitieblaadjes op je bureaublad gebruikt met Sticky Notes. We keep you posted!

Loop je rond met vragen over een programma, applicatie of app? Het Digiteam helpt je graag verder. Of wil je zelf meedenken: heb je bijvoorbeeld slimme digitips om te delen of wil je digicoach worden?
Mail naar: digicoach@sterkhuis.nl  

*Met dank aan Sabine Donders, vanuit de Steeds Sterker Academie kartrekker van het Digiteam   


10/15
1. Welkom
2. Inhoud
3. Voorwoord
4. Visie en Missie
5. Nice to know
6. Je eerste week bij Sterk Huis
7. Bereik Sterk Huis
8. Sterk Huis Vitaal 
9. Jong versus ervaren
10. Sterk Huis digitaal
11. Over ervaringsdeskundigheid 
12. Laat je horen!
13. Op je sterkst!
14. Team Facilitaire Dienst & ICT
15. Sterke netwerken