Loading
Even geduld a.u.b. het magazine wordt geladen...

Op je sterkst!

Met de Steeds Sterker Academie

Als medewerker voel je je op je sterkst als je gezien wordt en het beste uit jezelf kan halen. Hoe gaat het met jou? Zit je goed in je vel of loop je tegen bepaalde dingen aan op de werkvloer? Wat heb je nodig? Wil je verder uitgedaagd worden, jezelf blijven ontwikkelen, nieuwe dingen leren, groeien? Onze Steeds Sterker Academie maakt het mogelijk.

De Steeds Sterker Academie van Sterk Huis draait om leren, ontwikkelen en innoveren. Hier volg je trainingen, voorlichtingsbijeenkomsten en opleidingen. Ook zijn er momenten van intervisie en werkbegeleiding, samen met je team en voor jou alleen. “Onze collega’s hebben te maken met heftige zaken, de donkere kant van de samenleving. Wij willen hierbij ondersteunen door kennis en kunde te delen en goed voor mensen te zorgen, zodat iedereen zich sterk blijft voelen”, deelt Inge Lodewijks, teamcoördinator Steeds Sterker Academie.

Voor wie

De deuren van de Academie staan open voor iedereen die zich wil ontwikkelen: vooral voor eigen medewerkers, maar ook voor professionals van andere zorgorganisaties of uit het onderwijs. Het werk van de Academie bestaat uit het verspreiden van kennis, expertise en deskundigheid. We leren van en met elkaar!

Training en opleiding

De Academie heeft een breed aanbod aan geaccrediteerde trainingen en opleidingen. Inge: “We hebben mooie samenwerkingen met de hogescholen uit de regio en worden ook enorm gevoed vanuit de organisatie. We volgen de vraag van medewerkers, houden actuele thema’s binnen de jeugdzorg in de gaten en verdiepen ons in de nieuwste leermiddelen, zoals e-learning en klassikale innovaties. Zo blijven we up-to-date. Veel van onze (co)trainers komen van de werkvloer. Denk aan gedragswetenschappers en andere collega’s die met hun kennis en ervaring een mooie bijdrage leveren.”

Training en opleiding | Gastlessen, seminars en webinars | Voorlichting aan jongeren, ouders en professionals | Deskundigheidsbevordering van politie, hulpverleners, jongerenwerkers en toegangsteams | Presentaties, lezingen en workshops op congressen | Landelijk trainingsaanbod voor onderwijsinstellingen | En ga zo maar door…

Tijd voor jou

Naast training en opleiding biedt de Academie ook persoonlijke ontwikkeling aan. “Onze doelgroep is pittig. Daarom krijgen onze ambulant medewerkers werkbegeleiding en zetten we ook volop in op intervisie. Dit is echt tijd voor jou. Wat gaat goed en waar loop je tegenaan? Ook heb je intervisiemomenten met je team, waarbij je luistert naar en leert van elkaars ervaringen. Op aanvraag ondersteunen we ook middels supervisie en coaching. Dus heb je behoefte aan meer begeleiding – bijvoorbeeld omdat je vastloopt in je werk of rondloopt met een andere coachingsvraag – dan mag je altijd via je leidinggevende bij ons aankloppen.”

In beweging

Bij Sterk Huis staan we nooit stil. We kijken kritisch naar onszelf en bewegen mee met onze mensen en de laatste ontwikkelingen binnen de jeugdzorg. Daarin lopen we graag voorop. Altijd zoeken we kansen om het beter te doen. Op deze manier blijven we onszelf voeden, vergroten we ons werkplezier en begeleiden we cliënten naar een sterke toekomst. Samen maken we mooie stappen. Een mooi voorbeeld: alle medewerkers van Sterk Huis werken inmiddels met een traumasensitieve bril, mede mogelijk gemaakt door de Academie.

Samen positief

Werken bij Sterk Huis is prachtig, maar ook vaak een pittige taak. “Daarom willen we goed voor onze medewerkers zorgen en elkaar steunen en verder helpen”, zegt Inge. “Als mensen blij zijn op de werkvloer, werkt dat ook positief door naar cliënten. Dan is de cirkel rond.”

Kennisdeling over kindermishandeling | Huiselijk geweld | Complexe scheidingen | Veiligheidsplannen | (Vroegkinderlijke) traumatisering | Loverboys | Sexting | Huwelijksdwang | Eergerelateerd geweld | Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling | En nog veel meer…

Waar is de Academie te vinden?

Op zoek naar een schoolgebouw? Zoek niet verder! Je vindt de Academie gewoon tussen alle andere afdelingen. Op de eerste verdieping is het kantoor van onze werkbegeleiders en op de tweede verdieping zitten onze trainers. Onze klaslokalen bevinden zich op de begane grond, achter de receptie. Hopelijk zien we je daar!


13/15
1. Welkom
2. Inhoud
3. Voorwoord
4. Visie en Missie
5. Nice to know
6. Je eerste week bij Sterk Huis
7. Bereik Sterk Huis
8. Sterk Huis Vitaal 
9. Jong versus ervaren
10. Sterk Huis digitaal
11. Over ervaringsdeskundigheid 
12. Laat je horen!
13. Op je sterkst!
14. Team Facilitaire Dienst & ICT
15. Sterke netwerken