Loading
Even geduld a.u.b. het magazine wordt geladen...
2024
Sterke samenwerkingen

Om impactvolle hulp te bieden, blijven we continu in dialoog met gezinnen, de samenleving en onze samenwerkingspartners. We bespreken welke ondersteuning echt nodig is en hoe we mensen effectief vooruit kunnen helpen. Door problemen vroegtijdig te signaleren en domeinoverstijgend te werken, voorkomen we dat ze groter worden.

Samenwerking met mensen en hun eigen netwerk is essentieel voor duurzaam herstel. Dit vraagt om gedeelde verantwoordelijkheid en een open blik naar maatschappelijke ontwikkelingen. Door gezamenlijk te reflecteren op ons werkveld en te onderzoeken wat beter kan, maken we verantwoorde keuzes op basis van ervaringen, kennis en data.

Onze samenwerking met netwerkpartners blijft zich ontwikkelen. Of het nu gaat om gemeenten, informele steun, maatschappelijke organisaties of (branche)verenigingen – sterke verbindingen vormen de basis voor effectieve hulp en blijvende verandering.

We zijn trots op de diverse samenwerkingen die we aangaan om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren en de impact van ons werk te vergroten. Hier is een overzicht van belangrijke samenwerkingsverbanden:
 

Jeugdhulpverlening: In samenwerking met Crisisinterventieteam, Gezinsmanagement, Crossroads en Siem werken we aan intensieve en passende ondersteuning voor jeugdigen en gezinnen.

Onderwijs en zorg: We versterken onze aanpak samen met Teams op Maat, Dichtbij in de klas, Kameleon, Sterke start Entreecollege, Track013, gericht op kwetsbare kinderen en jongeren. 

Programma’s en coalities: Deelname aan initiatieven zoals Smart Start, Samen Opgroeien Tilburg, het (Boven)regionaal Expertisenetwerk, MOM, Hot Spot en Lokale Kansrijke Startcoalities om sociale integratie en ontwikkelingskansen voor kinderen te bevorderen. 

Huiselijk geweld en mensenhandel: In het actieprogramma ‘Geen plaats voor mensenhandel’ werken we samen met IMW, Veilig Thuis Midden-Brabant en het Regionaal Expertisecentrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

 

Regionale samenwerking: We bundelen krachten met Crossroads & Siem en andere partners in de regio Hart van Brabant voor jeugd- en gezinsondersteuning. 

 

Gemeente Heusden: In het jeugd- en gezinsteam werken we samen met huisartsen, scholen en lokale welzijnspartners om snel in te kunnen spelen op behoeften van gezinnen. 

 

Jeugd en informele zorg: De samenwerking met JIM (Jongeren Informatie en Maatschappij) helpt ons informele zorg rondom jongeren verder te versterken. 

 

Jeugdzorg en onderwijs: We werken samen met Brancheverenigingen Jeugdzorg Nederland, Valente, FCB, en vele andere partners om de jeugdzorg en onderwijsprofessionals te ondersteunen.

 

Regionale en landelijke netwerken: Via samenwerkingen in TiU (Tilburg University) en hogescholen Avans en Fontys, als onderdeel van de Academische Werkplaats Jeugd in Brabant, ontwikkelen we onszelf verder als kenniscentrum.  

 

Deze samenwerkingen vergroten onze impact en verbeteren ons werk innovatief en effectief.

Sterk Huis is aangesloten bij verschillende (branche)verenigingen, zoals Jeugdzorg Nederland, Valente, FCB, het arbeidsmarktfonds voor de branches Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang en Transvorm. Ook participeren we in overlegplatforms van gemeenten en met ministeries van VWS, J&V, OC&W en SZW, onder meer over gezond opgroeien (Kansrijke Start). En in Brabant werken we intensief samen met TiU, onder meer in de Academische Werkplaats Jeugd, en hogescholen Avans en Fontys.


6/7
1. Inhoudsopgave 2024
2. Voorwoord 2024
3. Hoogtepunten 2024
fallback afbeelding
4. 2024 in cijfers
5. In beeld 2024
6. Werken in netwerken 2024
7. Onderzoek & innovatie 2024